Aatop ICT logo

De waarde van ontspanning op de werkvloer

De waarde van ontspanning op de werkvloer

Vandaag wil ik het met jullie eens hebben over hoe waardevol het is om ontspanning te vinden tijdens je werkdag. Zelf kamp ik regelmatig met een lichte vorm van concentratieproblemen, waardoor ik heb ondervonden hoe waardevol afwisseling is. Na een aantal weken mijn eigen spanningsboog te hebben geanalyseerd kan ik zeggen dat dat vaak niet meer is dan 30 minuten. En inmiddels heb ik ook gemerkt dat ik daarin niet de enige ben.

Hoe kan ik dan toch zorgen dat ik mijn aandacht bij het werk hou? Simpelweg dus door elk uur een kleine pauze in te lassen. Daar hebben we bij Aatop ICT gelukkig wel een aantal mogelijkheden voor. Soms ga ik een potje darten met een collega, en een andere keer slaan we even een golf balletje op onze eigen gecreëerde kantoorbaan. Kost me 5 minuten, maar daarna is mijn hoofd weer leeg, en de aandacht weer volledig bij het werk.

Wat levert dit dan concreet op? Dat ik elk uur 5 minuten rust neem, waardoor ik er 55 actief ben. Terwijl als ik die pauze niet neem, ben ik maar 30 minuten actief bezig, en komt er 30 minuten bijna niks uit mijn handen. Dus het klinkt misschien apart, maar ik ben bijna dubbel zo effectief dan wanneer ik die 5 minuten rust niet zou nemen. Dat is die 5 minuten wel waard dus! Gelukkig zien mijn collega’s dat ook en werken ze er dan ook graag aan mee om die ontspanning te zoeken 🙂

Hoe zorg jij voor voldoende ontspanning gedurende je werkdag?

Door: Joost

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden