Aatop ICT logo
Vacatures software developer
Vacatures software developer

Vacatures software developer

Uitgebreid netwerk
Meer dan 20 jaar ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring

Vacatures software developer

Heb jij interesse in software development en zoek je vacatures software developer, software engineer of software consultant? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn namelijk altijd op zoek naar toppers op het gebied van IT beheer voor het installeren, onderhouden, beveiligen en het helpen bij het gebruik van netwerken, servers, databases en software. Bekijk op deze pagina onze actuele vacatures en solliciteer direct!

Zie je in het overzicht met vacatures systeembeheerder geen vacature die je leuk vindt? Loop geen topvacature mis en schrijf je bij ons in of neem contact op met één van onze accountmanagers. Wij krijgen continu nieuwe, interessante ICT-vacatures binnen waarvoor we goeie ICT-ers zoeken!

In het kort: Standplaats: Ridderkerk Uren: 32 – 40 uur Salaris: € 5.000, – tot € 7.000, – Als Salesforce Developer bij Growteq werk je nauw samen met consultants aan diverse projecten. Je ...

Ridderkerk
HBO / WO, MBO
24 - 32 uur per week, 32 - 40 uur per week

In het kort: Standplaats: Ridderkerk Uren: 32 – 40 uur Salaris: € 5.000, – tot € 7.000, – Als Salesforce Consultant bij Growteq werk je nauw samen met developers aan diverse projecten. Je ...

Ridderkerk
HBO / WO, MBO
24 - 32 uur per week, 32 - 40 uur per week

Aantal uur: 32-40 Standplaats: Ridderkerk Salaris: € 3.500 – € 7.000 Bedrijf: Growteq Complexe omgevingen vertalen naar heldere en inzichtelijke BI-dashboards: dat is een uitdaging die je maar al te graag ...

Ridderkerk
HBO / WO, WO
32 - 40 uur per week

Om eerlijk te zijn moet je voor het vervullen van deze vacature van goeden huize komen. Maar daar staat dan ook een unieke kans tegenover. Als Projectmanager/ New business consultant help jij een internationaal bedrijf ...

Nederland
HBO / WO, WO
32 - 40 uur per week

In het kort Standplaats : Ede Uren p/wk : 32-40 Startsalaris : € 3.500,- tot € 5.600,- per maand op basis van 36 uur per week Als IT Integratie specialist bij Bidfood zorg je, samen met 2 collega’s, dat alle ...

Ede
HBO / WO
32 - 40 uur per week

In het kort: Standplaats: Den Bosch Uren: 32, 36 of 40 uur Salaris: € 2650,- tot € 4850,- Auto van de zaak: Ja Thuiswerkbeleid: 3 dagen op kantoor, 2 dagen thuis bij een 40-urige werkweek Als IT ...

Den Bosch
MBO
32 - 40 uur per week

In het kort: Salaris: € 2.500,- tot € 5.000,- bruto per maand Standplaats: Veenendaal Uren: 40 Ben jij klaar om de recyclingindustrie radicaal te veranderen? Met Optiprocess van Duim Techniek speel jij als ...

Veenendaal
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Salaris: €3.500,- – €.6500,- Locatie: Ridderkerk Uren: 32-40 uur per week Complexe omgevingen vertalen naar heldere en inzichtelijke BI-dashboards. Dat is de kern van wat je bij Growteq in Ridderkerk gaat ...

Ridderkerk
HBO / WO, WO
32 - 40 uur per week

Aantal uur: 32-40 Standplaats: Ridderkerk Salaris: € 3.500 – € 6.500 Bedrijf: Growteq Complexe omgevingen vertalen naar heldere en inzichtelijke BI-dashboards: dat is een uitdaging die je maar al te graag ...

Ridderkerk
HBO / WO, WO
32 - 40 uur per week

Aantal uur: 32-40 Standplaats: Ridderkerk Salaris: € 3.500 – € 6.500 Bedrijf: Growteq Complexe omgevingen vertalen naar heldere en inzichtelijke BI-dashboards: dat is een uitdaging die je maar al te graag ...

Ridderkerk
HBO / WO, WO
32 - 40 uur per week

Standplaats: Omgeving Utrecht Salaris: € 4.250,- tot € 5.500,- per maand Uren: 40 uur per week Als ervaren Oracle databasebeheerder in de omgeving van Utrecht ben je de vraagbaak op het gebied van jouw ...

Omgeving Utrecht
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Standplaats: Houten Uren p/w: 32-40 Salaris: €3.000 – €5.000 Als sales consultant voor een gerenommeerd IT-bedrijf in Houten zorg jij ervoor dat je collega’s voldoende uitdagend werk hebben. Je legt ...

Houten
HBO / WO, MBO, WO
32 - 40 uur per week

Meer weten over werken als software developer?

Wat doet een software developer?

Een software developer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen. Ze werken samen met een team van andere ontwikkelaars, ontwerpers en testers om software te bouwen die voldoet aan de vereisten en specificaties van de klant of het project.

De taken van een software developer kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie en het project, maar over het algemeen omvatten ze de volgende activiteiten:

1. Softwareontwerp: Het analyseren van de vereisten van de klant en het vertalen ervan naar een technisch ontwerp voor de software. Dit omvat het identificeren van de functionaliteit, het bepalen van de architectuur en het plannen van de implementatie.

2. Programmeren: Het schrijven van code volgens het technische ontwerp. Dit kan verschillende programmeertalen en ontwikkelingstools omvatten, afhankelijk van de vereisten van het project.

3. Testen: Het uitvoeren van tests om ervoor te zorgen dat de software goed functioneert en aan de vereisten voldoet. Dit omvat het identificeren en oplossen van bugs en het verifiëren van de correcte werking van de software.

4. Onderhoud: Het bijwerken en aanpassen van bestaande softwaretoepassingen om eventuele bugs te verhelpen, prestatieverbeteringen door te voeren of nieuwe functionaliteit toe te voegen.

5. Samenwerken: Het samenwerken met andere ontwikkelaars, ontwerpers en stakeholders in het project om de voortgang te bespreken, problemen op te lossen en nieuwe functies te plannen.

6. Documentatie: Het documenteren van de softwarecode, technische specificaties en handleidingen voor het gebruik van de software.

Naast deze taken moet een software developer ook op de hoogte blijven van nieuwe technologieën, programmeertalen en ontwikkelingspraktijken om hun vaardigheden voortdurend te verbeteren en efficiëntere softwareoplossingen te kunnen bieden.

Welke soorten software developers zijn er?

Er zijn verschillende soorten software developers die zich elk specialiseren in verschillende aspecten van softwareontwikkeling. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen softwareontwikkelaars:

1. Front-end developer: Een front-end ontwikkelaar richt zich op het ontwerpen en implementeren van de gebruikersinterface van een applicatie. Ze werken voornamelijk met webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript om ervoor te zorgen dat een applicatie er goed uitziet en goed werkt in de webbrowser.

2. Back-end developer: Een back-end ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de server-side componenten van een applicatie. Ze werken met programmeertalen zoals Java, Python, Ruby, C# en frameworks zoals Node.js, Django, Ruby on Rails en ASP.NET.

3. Full-stack developer: Een full-stack ontwikkelaar heeft kennis van zowel front-end als back-end ontwikkeling. Ze kunnen werken aan zowel de gebruikersinterface als de server-side componenten van een applicatie.

4. Mobiele app-developer: Mobiele app-ontwikkelaars richten zich op het bouwen van applicaties voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Ze werken vaak met programmeertalen en frameworks zoals Swift of Objective-C voor iOS-ontwikkeling en Java of Kotlin voor Android-ontwikkeling.

5. DevOps-developer: DevOps-ontwikkelaars combineren softwareontwikkeling (Dev) met IT-operations (Ops) om het ontwikkelproces te stroomlijnen en de samenwerking tussen ontwikkeling en operations te verbeteren. Ze werken vaak met tools en technologieën zoals Docker, Kubernetes, Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) en monitoringtools.

6. Datawetenschapper: Datawetenschappers gebruiken hun programmeervaardigheden en expertise in statistiek en wiskunde om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en waardevolle inzichten te verkrijgen. Ze werken vaak met programmeertalen zoals Python of R en frameworks zoals TensorFlow of PyTorch voor machine learning en data-analyse.

7. AI-developer: AI-ontwikkelaars richten zich op het bouwen van intelligente systemen en toepassingen met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning. Ze werken vaak met programmeertalen zoals Python en frameworks zoals TensorFlow, PyTorch of scikit-learn.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van software developers en het vakgebied is voortdurend in ontwikkeling. Bovendien kunnen veel ontwikkelaars zich specialiseren in specifieke domeinen, zoals webontwikkeling, game-ontwikkeling, embedded systemen, cybersecurity en meer.

Opleiding software developer

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om een software developer te worden. Hier zijn enkele mogelijke opleidingspaden:

1. Bachelor Informatica/Computer Science: Een bachelordiploma in informatica of computerwetenschappen is een veelvoorkomende keuze voor mensen die software developer willen worden. Deze opleiding biedt een breed scala aan cursussen op het gebied van programmeren, softwareontwikkeling, algoritmen, databases en systeemarchitectuur.

2. Bachelor Software Engineering: Een opleiding in software engineering is gericht op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen. Het curriculum omvat meestal vakken over softwareontwikkeling, systeemontwerp, softwarekwaliteit, projectmanagement en softwaretesting.

3. Associate Degree/Applicatieontwikkeling: Een associate degree in applicatieontwikkeling is een korter programma dan een bacheloropleiding en richt zich specifiek op de technische vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen. Deze opleiding biedt een basis in programmeertalen, databasebeheer en softwareontwikkeling.

4. Bootcamps: Bootcamps zijn intensieve, kortlopende trainingsprogramma’s die gericht zijn op het aanleren van specifieke vaardigheden, zoals softwareontwikkeling. Ze richten zich meestal op praktische ervaring en hands-on projecten en kunnen een goede keuze zijn voor mensen die snel willen instappen in de softwareontwikkelingsindustrie.

Het is ook belangrijk op te merken dat softwareontwikkeling een continu leerproces is en veel ontwikkelaars leren voortdurend nieuwe vaardigheden en technologieën zelfstandig bij. Het volgen van een formele opleiding kan je echter een solide basis geven en je helpen bij het begrijpen van de fundamentele concepten en principes van softwareontwikkeling.

Waar werken software developers?

Een software developer kan op verschillende plaatsen werken, afhankelijk van de specifieke sector en het soort organisatie waarvoor ze werken. Hier zijn enkele veelvoorkomende werkplekken voor software developers:

1. Softwarebedrijven: Dit omvat zowel grote softwarebedrijven als start-ups. Ze kunnen software ontwikkelen voor verschillende doeleinden, zoals mobiele apps, webapplicaties, games, bedrijfstoepassingen en meer.

2. IT-afdelingen van bedrijven: Veel grote bedrijven hebben interne IT-afdelingen waar softwareontwikkelaars werken aan het ontwikkelen en onderhouden van interne systemen en softwareoplossingen voor de organisatie.

3. Consultancybureaus: Software developers werken voor consultancybureaus die technische oplossingen bieden aan klanten in verschillende sectoren. Ze werken vaak aan projecten bij verschillende klanten.

4. Onderzoeksinstellingen: In academische en onderzoeksinstellingen zijn software developers betrokken bij het ontwikkelen van softwaretoepassingen en tools voor onderzoekers en wetenschappers.

5. Overheidsinstellingen: Zowel op lokaal niveau als bij nationale overheidsinstellingen kunnen softwareontwikkelaars werken aan het ontwikkelen van maatwerksoftware, IT-systemen en digitale diensten.

6. Financiële sector: Software developers werken in banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen om software te ontwikkelen voor financiële analyses, transactiesystemen, risicobeheer en meer.

7. Freelance: Sommige software developers kiezen ervoor om als freelance of ZZP software developer te werken en projecten aan te nemen op basis van contracten. Ze werken op locatie van de opdrachtgever, vanuit huis of in co-workingruimtes.

Deze lijst is uiteraard niet volledig en er zijn ook andere werkomgevingen waar software developers actief zijn.

Welk salaris verdient een software developer?

Het salaris van een software developer in Nederland kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaringsniveau, specialisatie, locatie, het bedrijf waarvoor ze werken en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Gemiddeld genomen verdienen softwareontwikkelaars in Nederland echter een goed salaris.

Voor een junior software developer met beperkte ervaring ligt het salaris meestal tussen de €2.500 en €3.500 per maand. Naarmate de ervaring toeneemt, stijgt het salaris tot gemiddeld €3.500 tot €5.500 per maand voor een medior software developer. Voor senior software developers met uitgebreide ervaring en expertise kan het salaris variëren tussen €5.500 en €8.000 per maand of zelfs hoger, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Salarissen van software developers variëren echter afhankelijk van de specifieke benodigde expertise en de branche waarin het bedrijf opereert. Secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen, pensioenregelingen, vakantiedagen en flexibele werktijden hebben ook invloed op het totale compensatiepakket van een softwareontwikkelaar.

Wat is het verschil tussen een software consultant en een software developer?

Een software consultant en een software developer hebben verschillende rollen en verantwoordelijkheden binnen het softwareontwikkelingsproces. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen beide:

Software Consultant:

Een software consultant is een professional die zich richt op het adviseren van klanten over softwareoplossingen. Ze hebben meestal uitgebreide kennis van softwareontwikkeling en technologieën en kunnen expertise bieden op verschillende gebieden.

Het werk van een software consultant omvat het begrijpen van de zakelijke behoeften van de klant, het analyseren van problemen of uitdagingen, en het adviseren van passende softwareoplossingen.

Ze helpen bij het identificeren van de vereisten, het opstellen van specificaties en het ontwerpen van softwareoplossingen die aan de behoeften van de klant voldoen.

Software consultants kunnen ook betrokken zijn bij het implementeren en configureren van software, het begeleiden van klanten bij het gebruik van de software en het bieden van training en ondersteuning.

Software Developer:

Een software developer is een professional die zich richt op het daadwerkelijk bouwen en ontwikkelen van softwareapplicaties.

Ze hebben expertise in het programmeren van code, het ontwerpen van softwarearchitecturen en het implementeren van functionaliteiten volgens de specificaties.

Het werk van een software developer omvat het schrijven van code in programmeertalen, het testen en debuggen van software, het samenwerken met andere teamleden (zoals ontwerpers en testers) en het onderhouden en upgraden van bestaande software.

Software developers hebben vaak diepgaande technische kennis en vaardigheden op specifieke programmeergebieden, zoals front-end ontwikkeling, back-end ontwikkeling, mobiele app-ontwikkeling, etc.

Kort gezegd, een software consultant is meer gericht op het adviseren van klanten en het vinden van de juiste oplossingen, terwijl een software developer zich richt op het daadwerkelijk bouwen en ontwikkelen van softwareapplicaties volgens de vereisten. Beide rollen kunnen echter overlappen in sommige situaties, en sommige professionals kunnen zowel consultant- als ontwikkelaarstaken uitvoeren, afhankelijk van de context.

Wil je werken als software developer, software engineer of software consultant?

Zoek je een baan als software developer, software engineer of software consultant? Op deze pagina vind je onze actuele developers vacatures maar we krijgen regelmatig nieuwe verzoeken binnen.

Heb je specifieke wensen zoals een baan als systeembeheerder in een specifieke sector of op een specifieke locatie zoals Rotterdam, Amsterdam, Groningen of Den Bosch? Schrijf je dan bij ons in zodat we met jou contact op kunnen nemen wanneer deze kans voorbijkomt!

Benieuwd wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor via een online meeting of met een goede bak koffie bij ons op kantoor in Veenendaal, Amsterdam, Sliedrecht, Zwolle, Groningen of Den Bosch.

×
Jobalert

Jobalert!

Op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures in jouw vakgebied? Schrijf je in voor onze 7 Jobalert.

Privacy statement(Vereist)

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.