Aatop ICT logo

Win-win-win en anders niet

In een serie blogs over waarden die onze onderneming kenmerken, neem ik jullie graag mee in ‘win-win’-gedachte.

Covey zegt in zijn boek ‘Denk win-win’. De filosofie komt hier op neer dat in een win-win situatie samen op zoek gaat naar het beste resultaat. Een resultaat waar beide partijen zich goed bij moeten voelen en mee in kunnen stemmen. Beter geen deal, dan een ‘win-loose’ deal.

De filosofie van Aatop ICT is dat we geen win-win situatie moeten creëren, maar een win-win-win (dus 3x win). Immers, we hebben te maken met klant, sollicitant en onze eigen onderneming. De formule is dus: blije klant + blije sollicitant + blije Aatop ICT = win-win-win. We zijn de afgelopen jaren daar steeds rigoureuzer in geworden: we doen alleen zaken als er win-win-win is.

Nu klinkt dat allemaal zo eenvoudig, maar hoe bepaal je nu eenvoudig of je tot een win-win-win situatie komt? De 19e-eeuwse Wattles D. Wallace (bekend van het boek ‘The Science of Getting Rich’) zegt: “Give every man more in use value than you take from him in cash value” (Vrij vertaald: geef meer waarde, dan dat hij/zij in geld aan je betaalt).

Daar ligt een belangrijke basis voor een win-win(-win) situatie: meer waarde leveren dan wat er op de factuur staat. Ik zou de definitie van Wallace nog iets breder willen toepassen en nog wat eenvoudiger willen verwoorden: het voordeel van samenwerken met ons moet groter zijn dan de investering die het van je vraagt (in termen van geld, moeite, tijd). En dat is in feite toepasbaar op alle relaties die we hebben, namelijk met onze medewerkers, met onze klanten, met onze leveranciers, met onze samenwerkingspartners, etc.

Door: Matthijs

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.