Aatop ICT logo

Vliegende start

Het is weer blogtijd en dan rijst de vraag: waar ga ik het over hebben? Vandaag houd ik het graag dicht bij het werk. Er gebeuren veel mooie dingen, en ik wil één situatie uitlichten die laat zien hoe mooi en waardevol ons werk is.

Ik had een vacature bij een klant waarvan ik wist dat er veel druk was om deze snel in te vullen, en hier lag dan ook mijn prioriteit. Dus trouw onze unieke database uitgeplozen, maar ik zag nergens een match. Door naar LinkedIn, persoonlijke berichten schrijven, hopen op reactie. Maar die bleef uit, althans, reacties zat, maar niemand was geïnteresseerd. Wat is het dan toch fijn dat kandidaten ook zelf onze website weten te vinden, en je ineens een sollicitatie in je mailbox krijgt. In eerste instantie wat twijfel want het profiel paste niet één op één bij de wensen en eisen van de klant. Maar de nood is hoog, wie niet waagt wie niet wint. De klant had zo’n hoge prio, dus die zag genoeg aanleiding om eens te gaan praten.

Dus ik heb een kennismakingsgesprek ingepland, en naar aanleiding van het CV had ik het al gezien: dit is een starter. Die staat in een positie waar ik nog niet heel lang geleden me ook in bevond. Namelijk, waar doe ik goed aan in de keuze van mijn eerste baan? Het is niet niks, je gaat van studeren en een bijbaan naar een fulltime job. Wat is het dan mooi om in die zoektocht een bijdrage te kunnen leveren. En gaandeweg mijn gesprek met de kandidaat werd het me ook duidelijk, dit past. De ambitie van deze jongen sluit aan bij de visie van de klant, en met wat hem leuk lijkt om te gaan doen, gaat deze baan hem ontzettend gelukkig maken. Ik was dan ook niet verbaasd dat na mijn introductie bij de klant, de kandidaat direct werd uitgenodigd voor een kennismaking. Na deze kennismaking was de feedback van beide partijen dat het een aangenaam gesprek was. En mooier nog, de nood was zo hoog en de klik zo goed, dat de klant direct over wilde gaan tot een aanbod voor onze kandidaat. Diezelfde dag heeft hij die nog ontvangen, en na wat kleine aanpassingen was het de volgende dag ondertekend, en de week erna startte het dienstverband.

Wat een dynamiek geeft dit, dit maakt ons werk zo leuk! Zoeken tot je het niet meer weet, en dan meldt iemand zich als geroepen. Klant blij met een ambitieuze nieuwe collega, kandidaat blij met een betrokken eerste werkgever, wij blij met een mooie bemiddeling voor een starter!

Door: Joost

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden