Aatop ICT logo

Vacatureteksten schrijven

Houten blokjes met tekst Jobs

Als werving- en selectiebureau zien we dagelijks veel vacatureteksten voorbij komen. Vaak kiezen we er voor om de vacaturetekst te herschrijven voordat we aan onze zoektocht beginnen. In veel gevallen ontbreekt het aan duidelijkheid.

Iedereen is tegenwoordig op zoek naar een ‘echte teamplayer, een duizendpoot, een spin in het web, iemand met helicopterview’ en nog meer van dat soort termen. Ik snap dat je de vacaturetekst niet te lang wilt maken, en hele zinnen of alinea’s wilt samenvatten in één of twee woorden. Het resultaat hiervan is dat je niemand bereikt. De tip van de dag: wees concreet! En om dat gelijk maar concreet te maken:

– Vertel puntsgewijs de beoogde werkzaamheden;

– Bied je een marktconform salaris? Vertel wat je beschikbare bandbreedte is;

– Heb je een leuk en collegiaal team? Benoem met een voorbeeld wat het team zo leuk maakt;

– Bied je ‘goede secundaire voorwaarden’? Vertel wat die voorwaarden zo goed maken;

– Zoek je een creatieve medewerker, of juist een zeer gestructureerde topper? Laat het terug komen qua tekst en opmaak van je vacature.

En als je er toch niet uit komt? Laat het ons weten, we helpen je graag!

Door: Sjaco

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.