Aatop ICT logo

Onze rol als recruitmentbureau

Onze rol als recruitmentbureau

Bij de titel ’recruiter’ komen er al snel negatieve associaties naar boven. En eerlijk is eerlijk, ook ik heb zo m’n twijfels gehad voordat ik bij Aatop ICT ben gaan werken. “Recruiters, dat zijn toch van die gasten die continue vacatures via LinkedIn sturen met weinig tot geen relevantie voor mijn profiel?”. Ja, helaas. Dat gebeurt inderdaad te veel. Voor veel recruiters is LinkedIn de belangrijkste vijver om in te vissen. Wanneer je goed inzichtelijk hebt waar je opdrachtgever naar op zoek is ga je aan de slag. Eerst een vacaturetekst schrijven, de vacatures online plaatsen, nadenken en zoeken in de eigen database of we passende kandidaten kennen en vervolgens aan de slag via LinkedIn.

Als recruiter kan je via LinkedIn een ‘pool’ aanmaken. Vervolgens kan je allerlei zoektermen toepassen om zo tot de ideale kandidaat te komen. Functietitels, jaren ervaring, opleidingsniveau, locatie, vaardigheden, trefwoorden, bedrijfstakken, profieltalen, etc. Wanneer je het gevoel hebt een interessante pool te hebben, begin je met het schrijven van een bericht. Niet te kort, niet te lang, maar precies passend. Het vullen van deze pool en het aanschrijven van profielen gebeurt op twee manieren.

1) Je kunt er voor kiezen om de profielen stuk voor stuk te bekijken, kritisch te beoordelen en vervolgens een persoonlijk bericht schrijven. Uiteindelijk zal de strekking hetzelfde blijven, maar een toespitsing waarom jouw profiel passend is bij de vacature en waar ik als recruiter de match ziet zodat je weet dat ik jou persoonlijk aanschrijf.

2) Je kunt ook kiezen om zoveel mogelijk profielen in de pool te stoppen. Tussen de 200 en 500 profielen, één massabericht eruit en afwachten wie er reageert. Dit is precies waar de negatieve naam van recruiters ontstaat. Weinig inspanning en snel proberen te scoren.

Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in de commerciële wereld heb ik dit jaar bewust de overstap gemaakt naar recruitment. Niet omdat ik gelukkig wordt van ‘snel geld verdienen’, integendeel. Ik wil iets kunnen betekenen voor mensen. Ik wil iets bijdragen aan iemand zijn toekomst en gewaardeerd worden voor de inspanning die ik hier voor lever. Dat kan in deze rol en daar geniet ik van. Er is zelfs de optie om ‘omgekeerd’ te werken: dan ga ik op basis van jouw profiel onderzoeken welke bedrijven interesse in jouw CV zouden hebben, om zo te kijken hoe we hierin een mooie werkgever voor jou kunnen vinden. Ik ben van plan om nog een lange periode te bemiddelen in deze prachtige zoektocht tussen vraag en aanbod. Wil je hier eens over verder praten? De koffie staat altijd klaar bij ons op kantoor in Veenendaal.

Door: Sjaco

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.