Aatop ICT logo

Een goede vacaturetitel is goud waard

Een goede vacaturetitel is goud waard

“Deze functietitel van Support Medewerker dekt eigenlijk niet helemaal de lading”, zegt de IT Manager. De HR medewerker kijkt hem aan en vraagt: “Maar wat voor functienaam wil je dan hebben?”. De IT Manager is even stil en kijkt naar één van zijn IT-specialisten op de afdeling. Hij zegt: “Tja, deze persoon gaat support geven op applicaties én werkplekken, we zoeken een type die de afdeling kan gaan leiden op termijn. Dus, wat zou je zeggen van “Senior Application & Workspace Support Engineer / Associate Team Leader?”.

Zoals je ziet in dit voorbeeld dekt de functietitel de lading van de functie. Perfect toch? Niets meer aan doen!

Ho, wacht even.

Hoe aantrekkelijk is deze functietitel voor de arbeidsmarkt? Zoeken sollicitanten op dit soort functienamen? En zo ja, maakt het potentiële sollicitanten warm? Is het een trigger om direct te solliciteren?

Wat je wilt is dat zodra je als organisatie een vacature hebt gepubliceerd deze makkelijk gevonden wordt door werkzoekenden. Dat is best wel een klus. Want er staan duizenden vacatures online. Zodra de baanzoeker zijn zoektermen gaat intypen wordt de selectie kleiner. En jij wilt met jouw vacature in het rijtje vacatures staan dat overblijft op het beeldscherm van de baanzoeker. Én dan wil je opvallen.

Je moet wel in de huidige, krappe arbeidsmarkt.

Mijn pleidooi is om vacatures te schrijven die enerzijds de lading dekken. Breng die inhoud aan in de tekst zelf. Maak in de functiebeschrijving de nuances die je wilt maken en breng dáár goed tot uiting hoe de functie eruit ziet. Zie de functietitel als eyecatcher. De functietitel is het eerste wat de potentiële sollicitant ziet. Zorg dat de functietitel vooral aansprekend is.

Het is goud waard.

Door: Matthijs

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.