Aatop ICT logo

De ideale werksfeer

Een goede werksfeer is belangrijk. Het bepaalt zo veel: hoe werknemers zich voelen, maar ook hoe succesvol je bent als organisatie. Het is aan zowel de werkgever als de werknemers om hier aan bij te dragen. In deze blog schrijf ik in 5 punten wat belangrijk is voor dé ideale werksfeer.

1. Openheid
Met stip op 1. Openheid is echt belangrijk. Vanuit werkgever naar werknemer, en andersom. En ook tussen werknemers onderling. Openheid is de basis van waaruit je je werk goed kunt doen, omdat openheid vertrouwen geeft. Wees oprecht geïnteresseerd in elkaar, op welke positie je ook zit in een bedrijf. Zodra je transparant en open bent, groeit interesse, voelen mensen dat je benaderbaar bent, kun je beter samenwerken of problemen oplossen.

2. Communicatie
Een goede communicatie op de werkvloer is een must. Zonder dat weten medewerkers niet waar ze aan toe zijn, zijn verwachtingen anders dan de werkelijkheid en wordt de sfeer er over het algemeen niet beter op. Als werkgever is het slim om besluiten te communiceren, toe te lichten waarom bepaalde besluiten zijn genomen, en om duidelijk te zijn over wat je verwacht van je medewerkers en waarom. Als werknemers onder elkaars is het ook belangrijk om met elkaar goed te communiceren over wie wat doet, over als iets anders loopt dan gepland, etc. Communicatie is trouwens ook een keer een compliment geven of je medewerker of collega bedanken.

3. Teamwork
Het lijkt zo voor de hand liggend, maar samenwerken is in veel organisaties moeilijker dan verwacht. Ik ben heel blij met hoe wij bij Aatop ICT samenwerken. Natuurlijk zijn we zelfstandig en doen we ons eigen werk, maar we helpen elkaar ook. Zo hebben we bijvoorbeeld met regelmaat een gedeelde bemiddeling: de ene accountmanager heeft een goede kandidaat, en deze gaat aan het werk bij de klant van een andere accountmanager. Maar ook is het altijd okay om iemand even te vragen een tekst door lezen, iets te checken, vragen mee te denken, etc. Samenwerken maakt sterk.

4. Waardering
Ik noemde het bij punt 2 al even, een compliment of bedankje richting een collega doet het altijd goed. Waardering gaat natuurlijk over prestatie en resultaten, maar het gaat over meer dan dat. Resultaten zijn belangrijk voor een bedrijf, en het is goed om elkaar te motiveren en waarderen. Ik ben er echter van overtuigd dat als je een stapje verder gaat dan dat, en niet alleen de resultaten, maar ook de persoon achter de resultaten waardeert, dat een nog veel grotere invloed heeft.

5. Gezelligheid
Een vrijmibo, een dartbord op kantoor, een taartje met je verjaardag, een praatje bij de koffiemachine, een bedrijfsuitje, een kerstboom neerzetten, ook dat zijn belangrijke dingen. Als je naast dat je op zakelijk gebied actief bent met je collega’s ook gezellige momenten kunt hebben, schept dat een band. En wanneer je een band creëert, dan is dat absoluut goed voor de werksfeer.

Wat is voor jou belangrijk voor de ideale werksfeer?

Door: Paulien

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden