Aatop ICT logo

7 tekenen dat je je werk niet meer leuk vindt (en dat het tijd is voor een nieuwe baan!)

Het kan gebeuren, dat je in een baan zit waar je je eigenlijk niet meer goed bij voelt. Dat je misschien al wel weet of voelt dat het tijd is voor een stap. Wat zijn signalen dat je je werk niet mee leuk vindt? Hier 7 signalen op een rij!

1. Je kunt je bed niet uitkomen
Iedereen heeft er wel eens last van. Je wordt wakker en wilt niet uit je bed. Het is koud buiten en je bed is nog warm, je bent nog moe of je hebt gewoon geen zin in de dag. Kan gebeuren. Het wordt anders als je dit vaak hebt, en je dus een negatief patroon hebt ontwikkeld waarbij je moeite hebt de dag te starten. Niet goed!

2. Je kunt je niet goed concentreren
We hebben allemaal wel eens zo’n dag: moeite met concentreren op wat je aan het doen bent. Bijvoorbeeld omdat je de avond ervoor laat naar bed ging, of gewoon een off day hebt. Op het moment dat het vaker en vaker voorkomt, dat je je niet kunt focussen op het schrijven van een verslag, dat je moeite hebt om erbij te blijven tijdens een meeting, als je werkontwijkend gedrag vertoont (je gaat het magazijn opruimen terwijl je nog 100 belangrijkere dingen te doen hebt), etc., dan is het tijd om na te denken hoe dit komt.

3. Je kijkt wel heel erg uit naar het weekend
Tuurlijk kan je je verheugen op het komende weekend. Als je leuke plannen hebt of juist niets gaat doen. Het wordt anders als je wel héél erg uitkijkt naar het weekend op een manier dat je je moet gaan afvragen waarom dat is.

4. Je fantaseert over een nieuwe baan
Zeker, we hebben allemaal onze dromen. Niets mis mee. Als je echter vooral bezig bent met het fantaseren over een nieuwe baan, dan is het tijd om te bedenken of je niet op zoek moet gaan naar die andere baan.

5. Je ergert je aan dingen die je eerst prima vond
Die collega die in haarzelf mompelt, de koffieautomaat die het weer niet doet, de prullenbakken die jij voor je gevoel altijd moet legen, het geluid van de printer die toch wel heel dichtbij staat, en ga zo maar door. Dingen waar je eerst totaal geen probleem van maakte, daar erger je je nu aan.

6. Je leert niet zo veel nieuws meer
Je kunt op zo’n punt komen dat je alles in je baan eigenlijk wel weet. Dat je alles al zo vaak gedaan hebt dat je het kunt dromen. Dat iedereen altijd naar jou toekomt, omdat jij van alles op de hoogte bent. Als je geen nieuwe dingen meer leert, kan je je afgestompt gaan voelen.

7. Je denkt “Is dit het nu?”
Tijdens je studie keek je er zo naar uit: lekker gaan werken, geld verdienen, dat geld weer uitgeven aan leuke dingen doen. Heerlijk zo’n werkend leventje. In de praktijk valt het inmiddels flink tegen: werken, werken, werken, thuiskomen en doodmoe zijn, nog moeten koken en wassen en in het weekend blij zijn als je nog energie over hebt om je badkamer schoon te maken. Vraag jezelf dan af hoe het komt dat je baan je zoveel energie kost. Er is niets mis met moe worden van hard werken, maar als het goed is moet je werk je ook positieve energie geven.

Kortom, het kan gebeuren dat je niet meer okay bent in de huidige baan. Soms weet of voel je dat al langer, maar het ook echt onderkennen is stap 2. Wacht niet te lang, blijf niet hangen op een plek waar je niet gelukkig bent. Het leven moet nu leuk zijn!

Wij bij Aatop ICT geloven dat het belangrijk is dat je goed op je plek zit in een baan. Wij helpen je dus met liefde aan de volgende stap in je loopbaan als het daarvoor de tijd is. Wil jij nu die stap zetten? Neem dan contact met ons op (0318 – 495 310) of check de vacatures op de website.

Door: Paulien

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.