Aatop ICT logo

6 tips voor op je werk in de zomer

Picknick op het strand

Geen idee hoe het bij jou zit, maar bij mij is de zomer een rustiger periode dan de rest van het jaar. Minder werk, minder opdrachten. Hierdoor is de werkdruk lager, en heb ik tijd voor dingen waar ik anders minder aan toe kom. Ik werk vooruit waar kan, plan dingen in, en bereid dingen voor. Zodat als de drukte na de zomer weer start, ik full speed kan gaan. Daarnaast is het soms zo mooi weer dat het bijna jammer is dat jij op kantoor moet zitten, terwijl het juist rustig is. Hierbij 6 tips om de zomer te overleven 😉

1. Stel doelen
Je zou denken: in de rustige zomerperiode kan ik juist veel werk verzetten. Meer tijd, rustiger op kantoor omdat collega’s op vakantie zijn, etc. En dat is ook wel zo, maar het risico is dat je geen stok achter de deur hebt. Stel jezelf dus doelen. Dan zal je merken dat je heerlijk kunt doorstomen.

2. Verander je werktijden
Is het lekker zomers weer? Start de dag dan eerder. Het voordeel: je bent super productief in de ochtend en halverwege de middag vertrek je richting strand, zwembad, tuin of balkon. Zo kan je toch van de zon genieten.

3. Maak planningen
Ga aan de slag met planningen voor na de zomer. Natuurlijk zijn er dingen die je niet in het voren kunt plannen, maar veel dingen ook wel. Het kan je helpen om in de drukke periode na de zomer minder werkdruk te hebben.

4. Ruim op
Een rustige periode is dé kans om op te ruimen waar je anders nooit aan toe komt. Denk aan je mailbox, eindelijk eens door al die mappen heen kunnen gaan en overzicht aan te brengen. Maar ook dat magazijn waar je nooit wat kunt vinden, als je daar eens goed opruimt en orde aanbrengt heb je er later veel plezier van.

5. Neem je LinkedIn profiel onder de loep
Ook zoiets waar je normaal de tijd niet voor kunt vinden: neem je LinkedIn profiel eens onder de loep. Is alles nog up to date en netjes? Zorg dat je profiel er professioneel uitziet.

6. Doe nieuwe inspiratie op
Lees dat boek waar je nooit aan toekomt, maar waarvan je weet dat het handig is voor je werk. Kijk die docu die je al heel lang wilde kijken. Las een brainstormsessie in met de collega’s die niet op vakantie zijn. En maak daar iets gezelligs van met aansluitend een borrel of hapje eten.

Hoe ervaar jij je job in de zomerperiode?

Door: Paulien

De nieuwste ICT vacatures

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.