Aatop ICT logo

10 tips voor een productieve dag

Wat de meeste mensen denken, is dat hard werken ervoor zorgt dat je een productieve dag hebt. Niets is minder waar. Natuurlijk is hard werken een onderdeel van het grote verhaal. Maar als je een echt productieve dag wilt hebben, dan zijn er nog veel meer dingen belangrijk om aan te denken. Lees snel verder voor mijn tips!

1. Ademhalen
Nu denk je, dat is logisch, want dat gaat vanzelf! Gelukkig wel ja 🙂 Maar wat te denken van bewust ademhalen? Probeer in de goede houding te werken (schouders naar beneden, juiste positie achter je bureau, etc.) en adem bewust in en uit, door je neus, voel het laag in je buik. Als je goed ademhaalt, heeft dit effect op hoe je je voelt, en voel je je meer in balans. Zoek maar eens wat ademhalingsoefeningen op!

2. Slapen
Echt, slapen is de basis. Als je niet genoeg slaapt, heeft zit invloed op jouw dag. Meer dan je denkt. Iedereen heeft een ander aantal uren slaap per nacht nodig. Vogel uit wat voor jou goed werkt. Maar echt, slaap genoeg. En, zet op tijd je schermen uit ‘s avonds, ook je telefoon. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine wordt uitgesteld. En dat betekent dat je niet goed voelt wanneer het eigenlijk een goed idee is om te gaan slapen.

3. Gezond eten
Klinkt wel cliché hè, dat gezond eten belangrijk is. Toch noem ik hem, want het is echt waar. Als je gebalanceerd eet, en weinig bewerkte of suikerrijke producten tot je neemt, dan is je lijf meer in balans. We kennen allemaal de suikerdip wel toch? Nou ja, die zegt ons eigenlijk al meer dan genoeg. We weten het allemaal wel. Nu nog doen 🙂

4. Bewegen
Ik kan natuurlijk benoemen hoe belangrijk sporten is. Maar wat ik nu eigenlijk vooral bedoel is bewegen tijdens je werkdag. Loop een keertje vaker naar de waterkoeler voor een glas fris water (twee vliegen in één klap, want water drinken is ook gezond), wandel een rondje in je lunchpauze, rek jezelf een keer goed uit, vergeet niet dat je bureau een sta-stand heeft, etc.

5. Bepaal je doelen
Er zit een groot verschil tussen gewoon aan de slag gaan en je doelen bepalen en dan aan de slag gaan. Natuurlijk moet je soms een berg werk weg zien te krijgen, en moet je gewoon aan de slag gaan. Maar gericht aan de slag gaan werkt echt beter, en je doet gewoonweg meer op één dag. Dus stel (realistische) doelen voor je dag.

6. Maak een planning
Een planning maken betekent niet dat je voor elke minuut van de dag van te voren moet bepalen wat je gaat doen. Juist niet. Deel je dag in blokken in. En plan vooral niet te strak, zodat je nog ruimte over hebt voor die wandeling tussen de middag en een praatje bij de koffiemachine. Het (globaal) indelen van je dag zorgt voor richting.

7. Focus
Focus op wat je aan het doen bent, zorg voor zo min mogelijk prikkels, deel met je collega’s als je even een paar uur niet gestoord wilt worden.

8. Zet social media meldingen uit
Het is ons wel bekend. Notifications leiden ons af. Vermoei jezelf niet met wat je niet nodig hebt voor werk, laat je niet afleiden. Facebook, Twitter, Instagram, etc, kies een bewust moment om je social media te checken, dan helpt je dit absoluut.

9. Zorg voor overzicht
Je bureau, je computer. Maak dingen overzichtelijk door op te ruimen, dingen die je niet meer nodig hebt niet te bewaren. Het scheelt je zoeken, het scheelt je prikkels, het geeft een prettig gevoel.

10. Hard werken
Natuurlijk zorgt ook hard werken er gewoon voor dat je productief bent! 🙂 Maar dan dus wel in combinatie met alle andere tips. En misschien heb jij nog wel andere dingen die voor jou goed werken om productief te zijn?

Door: Paulien

 

Jouw ICT-vacature ingevuld!

Bij Aatop ICT weten wij dat je zorgeloos wilt groeien. Om dat te kunnen doen heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig.

Het probleem is dat het moeilijk is om de juiste ICT’ers te vinden. Dat kan van tijd tot tijd behoorlijk frustrerend zijn. Wij geloven dat het onnodig is dat je vacature lang open staat.

Wij begrijpen dat het lastig is om in de ICT-arbeidsmarkt goed personeel te vinden. Met ons grote netwerk zijn wij in staat om meer dan 9 van de 10 vacatures snel te vullen.

We doen dit met de Aatop ICT Aanpak:

  1. Maak een afspraak
  2. Wij gaan aan de slag
  3. Krijg de juiste kandidaat


Dus maak vandaag nog een afspraak!

Zodat je geen lege plekken meer hebt en niet kunt leveren. En in plaats daarvan de juiste kandidaat krijgt, je kunt focussen op je core business en de groei kunt realiseren die je voor ogen hebt.

Vul je gegevens in. Wij nemen snel contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden