Aatop ICT logo
Vacatures teamleider IT
Vacatures teamleider IT

Vacatures teamleider IT

Uitgebreid netwerk
Meer dan 20 jaar ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring

Vacatures teamleider IT

Wil jij aan het werk als teamlead in de ICT en zoek je teamleider vacatures? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zijn namelijk altijd op zoek naar toppers voor het aansturen, coachen en motiveren van ICT-teams. Bekijk op deze pagina onze actuele vacatures en solliciteer direct!

Zie je in het overzicht met vacatures teamleider IT geen vacature die je leuk vindt? Loop geen topvacature mis en schrijf je bij ons in of neem contact op met één van onze accountmanagers. Wij krijgen continu nieuwe, interessante ICT-vacatures binnen waarvoor we goeie ICT-ers zoeken!

Uren: 40 (36/32u p/wk is bespreekbaar) Salaris: €5.500,- tot €7.500,- obv 40u Standplaats: Ede Sluitingsdatum: Vrijdag 21 juni 2024 Wat kan jij individueel toevoegen aan een corporate organisatie? In veel ...

Ede
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Meer over werken als teamleider ICT

Wat doet een teamleider ICT?

Een teamleider ICT is verantwoordelijk voor het leiden en beheren van een team van IT-professionals binnen een organisatie. Hun belangrijkste rol is ervoor zorgen dat de ICT-afdeling efficiënt en effectief functioneert om de doelstellingen van de organisatie te ondersteunen.

De taken en verantwoordelijkheden van een teamleider ICT kunnen variëren, afhankelijk van de organisatie en de specifieke behoeften van het IT-team. Over het algemeen omvatten de taken van een teamleider ICT:

1. Leiding geven aan het team: De teamleider is verantwoordelijk voor het aansturen, coachen en motiveren van het ICT-team. Ze stellen doelen, verdelen taken en beoordelen de prestaties van teamleden.

2. Projectmanagement: De teamleider coördineert IT-projecten, plant de werklast, bewaakt de voortgang en zorgt ervoor dat projecten op tijd worden afgerond. Ze werken samen met andere afdelingen en belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de projectdoelstellingen worden behaald.

3. Budgetbeheer: De teamleider is verantwoordelijk voor het beheren van het budget van de ICT-afdeling. Ze stellen budgetvoorstellen op, bewaken de uitgaven en zorgen ervoor dat het budget efficiënt wordt gebruikt.

4. Technische expertise: Een teamleider ICT moet een brede kennis hebben van ICT-systemen, infrastructuur en ontwikkelingen in de branche. Ze moeten op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en trends om het team te kunnen adviseren en ondersteunen.

5. Probleemoplossing: Wanneer er technische problemen of uitdagingen zijn, is de teamleider verantwoordelijk voor het identificeren van oplossingen en het nemen van beslissingen om deze problemen op te lossen. Ze moeten snel kunnen reageren op noodsituaties en de juiste middelen toewijzen om problemen op te lossen.

6. Samenwerking: De teamleider ICT werkt samen met andere afdelingen binnen de organisatie om ervoor te zorgen dat de IT-systemen en -processen voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Ze fungeren als een brug tussen de IT-afdeling en andere afdelingen, en werken samen aan projecten en het oplossen van problemen.

Kortom, een teamleider ICT heeft de verantwoordelijkheid om een team van IT-professionals aan te sturen, IT-projecten te beheren, technische expertise te bieden en ervoor te zorgen dat de ICT-afdeling effectief en efficiënt werkt om de doelstellingen van de organisatie te ondersteunen.

Welk salaris verdient een teamleider ICT?

Het salaris van een teamleider of teamlead in de ICT kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, het bedrijf, de grootte van het team en de ervaring en vaardigheden van de teamleider zelf. Gemiddeld genomen kan het salaris van een teamleider in de ICT tussen de € 3.000 en € 6.000 per maand liggen.

Ook maken bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voordelen vaak deel uit van het totale compensatiepakket. Denk hierbij aan een auto en laptop van de zaak of een persoonlijk opleidingsbudget. Het exacte salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden dat een bedrijf biedt voor een functie teamleider ICT hangt af van verschillende factoren waaronder de werkervaring van een teamleider, de complexiteit van de projecten en de sector waarin een teamleider werkt.

Opleiding teamleider ICT

Als je geïnteresseerd bent in een opleiding tot teamleider in de ICT, zijn er verschillende routes die je kunt volgen om je vaardigheden en kennis op te bouwen. Hier zijn enkele suggesties:

1. Bacheloropleiding in ICT: Je kunt beginnen met een bacheloropleiding in ICT of een gerelateerd vakgebied, zoals informatietechnologie, informatica of software engineering. Deze opleidingen bieden een brede basis in verschillende aspecten van ICT, inclusief leiderschapsvaardigheden.

2. Aanvullende managementopleidingen: Na het voltooien van een bacheloropleiding in ICT, kun je ervoor kiezen om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen op het gebied van management en leiderschap. Deze opleidingen kunnen specifiek gericht zijn op het leiden van teams in de ICT-sector.

3. Certificeringen: Er zijn ook verschillende certificeringen beschikbaar die je kunt behalen om je leiderschapsvaardigheden in de ICT te versterken. Bijvoorbeeld:

– ITIL (Information Technology Infrastructure Library): Dit is een framework voor IT-servicemanagement dat je helpt bij het begrijpen van IT-processen en -procedures.

– PMP (Project Management Professional): Dit is een certificering op het gebied van projectmanagement die relevant kan zijn voor het leiden van ICT-projecten.

– Agile en Scrum: Deze certificeringen richten zich op agile-methodologieën en kunnen nuttig zijn als je teams in de ICT wilt leiden die werken volgens agile-praktijken.

– Leiderschapscertificeringen: Er zijn ook specifieke leiderschapscertificeringen beschikbaar, zoals de Certified IT Manager (CITM), die zich richten op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden in de IT-sector.

4. Praktijkervaring: Naast formele opleidingen en certificeringen is het ook belangrijk om praktijkervaring op te doen. Probeer tijdens je loopbaan te werken aan projecten waarbij je de kans krijgt om teams te leiden en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Waar werken teamleiders ICT?

Teamleiders ICT werken in verschillende organisaties en sectoren waar ICT (Informatie- en Communicatietechnologie) een belangrijke rol speelt. Hier zijn enkele voorbeelden van waar teamleiders ICT kunnen werken:

1. Bedrijven en organisaties: Teamleiders ICT kunnen werken in grote bedrijven en organisaties, zowel in de private als publieke sector. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het leiden van een team van ICT-professionals binnen de IT-afdeling van het bedrijf.

2. IT-adviesbureaus: Veel IT-adviesbureaus hebben teamleiders ICT in dienst die verantwoordelijk zijn voor het leiden van teams die technische oplossingen en advies leveren aan klanten. Ze werken aan projecten op het gebied van softwareontwikkeling, netwerkinfrastructuur, gegevensbeheer, enz.

3. Softwareontwikkelingsbedrijven: In softwareontwikkelingsbedrijven kunnen teamleiders ICT verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de ontwikkeling van softwareproducten. Ze leiden teams van software-ingenieurs, testers en andere technische professionals om softwareprojecten succesvol af te ronden.

4. Telecommunicatiebedrijven: Teamleiders ICT kunnen ook werken in telecommunicatiebedrijven waar ze verantwoordelijk zijn voor het leiden van teams die werken aan netwerkbeheer, systeemintegratie, infrastructuurprojecten en andere ICT-gerelateerde taken.

5. Overheidsinstanties: In overheidsinstanties hebben teamleiders ICT vaak de verantwoordelijkheid voor het beheren en coördineren van ICT-gerelateerde projecten en systemen. Ze werken bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies of nationale overheidsdiensten.

Wil je werken als teamleider ICT?

Zoek je een baan als teamleider ICT? Op deze pagina vind je onze actuele teamlead vacatures maar we krijgen regelmatig nieuwe verzoeken binnen.

Heb je specifieke wensen zoals een baan als teamleider in een specifieke sector of op een specifieke locatie zoals Rotterdam, Amsterdam, Groningen of Den Bosch? Schrijf je dan bij ons in zodat we met jou contact op kunnen nemen wanneer deze kans voorbijkomt!

Benieuwd wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor via een online meeting of met een goede bak koffie bij ons op kantoor in Veenendaal, Amsterdam, Sliedrecht, Zwolle, Groningen of Den Bosch.

×
Jobalert

Jobalert!

Op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures in jouw vakgebied? Schrijf je in voor onze 7 Jobalert.

Privacy statement(Vereist)

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden