Aatop ICT logo
Vacatures IT projectmanager
Vacatures IT projectmanager

Vacatures IT projectmanager

Uitgebreid netwerk
Meer dan 20 jaar ervaring
Meer dan 20 jaar ervaring

Vacatures IT projectmanager

Zoek je een baan als IT project manager? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We zijn namelijk altijd op zoek naar toppers voor het plannen, coördineren en uitvoeren van IT-projecten binnen organisaties, overheid of gezondheidszorg. Bekijk op deze pagina onze actuele vacatures en solliciteer direct!

Zie je in het overzicht met vacatures project management vacature die je aanspreekt? Schrijf je dan bij ons in of neem contact op met één van onze accountmanagers. Wij krijgen continu nieuwe, interessante ICT-vacatures binnen waarvoor we goeie ICT-ers zoeken!

Uren: 40 (36/32u p/wk is bespreekbaar) Salaris: €5.500,- tot €7.500,- obv 40u Standplaats: Ede Sluitingsdatum: Vrijdag 21 juni 2024 Wat kan jij individueel toevoegen aan een corporate organisatie? In veel ...

Ede
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Standplaats: Bergambacht, hybride Uren per week: 32-40 Basissalaris: 4.000,-  -  €6250,-  Auto v/d zaak: Ja Als projectadviseur bij InnoviQ in Bergambacht heb je een bijzondere baan. In een complex ...

Bergambacht
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Met de nieuwste technologieën aan de slag als senior ICT Consultant? Vind jij het prettig om kwaliteit te kunnen leveren? Houd je ervan als zaken goed geregeld zijn, voor de klant en voor jou als medewerker? Wil jij ...

Veenendaal
32 - 40 uur per week

Meer weten over werken als IT projectmanager?

Wat is IT projectmanagement?

IT-projectmanagement, in het Nederlands ook wel IT-projectbeheer genoemd, verwijst naar het proces van het plannen, organiseren en toezicht houden op de uitvoering van projecten met betrekking tot informatietechnologie (IT) binnen een organisatie. IT-projectmanagement omvat het toepassen van kennis, vaardigheden, tools en technieken om projectdoelen en -doelstellingen te bereiken.

Het belangrijkste doel van IT-projectmanagement is het succesvol afleveren van IT-projecten binnen de gestelde tijd, het budget en de vereiste kwaliteit. IT-projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende aspecten van een project, zoals het definiëren van de projectdoelen, het opstellen van een projectplan, het toewijzen van middelen, het beheren van risico’s en het bewaken van de voortgang.

Daarnaast omvat IT-projectmanagement ook het managen van teamleden, het faciliteren van communicatie en samenwerking, het identificeren en oplossen van problemen en het rapporteren aan belanghebbenden. Een succesvolle IT-projectmanager moet beschikken over technische kennis, leiderschapsvaardigheden en sterke organisatorische vaardigheden om het projectteam effectief te leiden en de beoogde resultaten te bereiken.

Wat doet een IT projectmanager?

Een IT-projectmanager of projectleider is verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van IT-projecten binnen een organisatie. Hun rol omvat het beheren van de middelen, het sturen van het team en het bewaken van de voortgang van het project om ervoor te zorgen dat het op tijd en binnen het budget wordt afgerond. Hier zijn enkele specifieke taken en verantwoordelijkheden van een IT-projectmanager:

1. Projectplanning: het definiëren van projectdoelstellingen, het opstellen van een gedetailleerd projectplan, het identificeren van de benodigde middelen en het bepalen van de tijdslijnen voor de verschillende projectfasen.

2. Teambeheer: het samenstellen van een projectteam met de juiste vaardigheden en ervaring, het toewijzen van taken aan teamleden, het bewaken van hun voortgang en het bieden van begeleiding en ondersteuning wanneer nodig. Het stimuleren van effectieve communicatie en samenwerking binnen het team.

3. Budgetbeheer: het opstellen en beheren van het projectbudget, inclusief het schatten van de kosten, het monitoren van de uitgaven en het nemen van maatregelen om ervoor te zorgen dat het project binnen het toegewezen budget blijft.

4. Risicobeheer: het identificeren van potentiële risico’s en uitdagingen die het project kunnen beïnvloeden, het ontwikkelen van risicobeheerplannen en het nemen van preventieve maatregelen om risico’s te verminderen of te beheersen.

5. Voortgangsbewaking: het monitoren van de voortgang van het project, het bijhouden van mijlpalen en deadlines, het identificeren van eventuele vertragingen of afwijkingen van het plan en het nemen van corrigerende maatregelen om het project weer op koers te brengen.

6. Communicatie en rapportage: het onderhouden van regelmatige communicatie met belanghebbenden, inclusief het verstrekken van updates over de voortgang van het project, het presenteren van rapporten en het beantwoorden van vragen of zorgen.

7. Kwaliteitsborging: het waarborgen van de kwaliteit van het geleverde werk door het definiëren en handhaven van kwaliteitsnormen, het uitvoeren van tests en controles, en het implementeren van maatregelen om eventuele tekortkomingen aan te pakken.

Over het algemeen is de rol van een IT-projectmanager om ervoor te zorgen dat IT-projecten succesvol worden afgerond, waarbij de gewenste resultaten worden behaald binnen de gestelde tijdlijnen en budgetten, en met de vereiste kwaliteit.

Opleiding IT projectmanager

Een opleiding tot IT-projectmanager in Nederland kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de onderwijsinstelling en het programma dat wordt aangeboden. Over het algemeen zijn er echter een aantal relevante cursussen en opleidingen die je kunt volgen om je voor te bereiden op een carrière als IT-projectmanager.

Hier zijn enkele mogelijke opties:

1. HBO Bachelor Informatica: op veel hogescholen kun je een bacheloropleiding in informatica volgen waarmee je een brede basis van IT-gerelateerde kennis krijgt. Tijdens deze opleiding kun je je specialiseren in projectmanagement door keuzevakken of een afstudeerrichting te volgen die zich richt op projectmanagement.

2. Master in IT-projectmanagement: sommige universiteiten bieden een gespecialiseerde masteropleiding aan op het gebied van IT-projectmanagement. Deze programma’s richten zich op het ontwikkelen van geavanceerde vaardigheden op het gebied van projectplanning, risicobeheer, leiderschap en communicatie binnen IT-projecten.

3. Certificeringen: verschillende organisaties bieden certificeringen aan die gericht zijn op IT-projectmanagement. Enkele populaire certificeringen zijn PRINCE2 (Projects IN Controlled Environments), PMP (Project Management Professional) en Agile Project Management. Deze certificeringen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je opleiding en kunnen je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement valideren.

4. Korte cursussen en workshops: er zijn ook verschillende korte cursussen en workshops beschikbaar die zich specifiek richten op IT-projectmanagement. Deze kunnen variëren in duur en inhoud en bieden vaak praktische kennis en technieken die direct toepasbaar zijn in IT projectmanagement.

Naast een het volgen van een opleiding tot IT projectmanager op een HBO of universiteit kan het waardevol zijn om ervaring op te doen in IT en projectmanagement tijdens je studie, bijvoorbeeld door stages, traineeships of deelname aan studieprojecten.

Welk salaris verdient een IT projectmanager of projectleider?

Het salaris van een IT-projectmanager of projectleider ligt gemiddeld tussen de € 50.000 en € 100.000 per jaar. Dit bedrag kan zelfs nog hoger zijn voor senior projectmanagers of voor diegenen die werken bij grote bedrijven of in de financiële sector. Ook maken bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voordelen vaak deel uit van het totale compensatiepakket. Denk hierbij aan een auto en laptop van de zaak of een persoonlijk opleidingsbudget. Het exacte salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden dat een bedrijf biedt voor een functie IT manager hangt af van verschillende factoren waaronder de werkervaring van een projectmanager, de complexiteit van de projecten en de sector waarin een projectmanager werkt.

Waar werkt een IT projectmanager?

Een IT-projectmanager kan in verschillende organisaties en sectoren werken, waar IT-projecten worden uitgevoerd. Enkele voorbeelden van plaatsen waar een IT-projectmanager kan werken zijn:

1. IT-bedrijven: veel IT-bedrijven hebben projectmanagers in dienst om de planning, uitvoering en voltooiing van IT-projecten te beheren. Dit kunnen softwareontwikkelingsbedrijven, IT-adviesbureaus of bedrijven die IT-infrastructuur leveren zijn.

2. Bedrijfsorganisaties: grote bedrijven hebben vaak interne IT-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van IT-projecten. Een IT-projectmanager stuurt een team of afdeling aan en is samen met hen verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe systemen, software-upgrades of het realiseren van infrastructuurprojecten.

3. Overheidsinstanties: zowel op federaal als lokaal niveau voeren overheidsinstanties IT-projecten uit, zoals het moderniseren van overheidswebsites, implementeren van digitale diensten of het verbeteren van de IT-infrastructuur. Een IT-projectmanager kan worden ingeschakeld om deze projecten te leiden.

4. Financiële instellingen: banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen hebben vaak complexe IT-systemen. Een IT-projectmanager kan worden ingezet om projecten zoals de implementatie van nieuwe software, gegevensbeheerprojecten of cybersecurity-initiatieven te coördineren.

5. Gezondheidszorg: In de gezondheidszorgsector zijn er IT-projectmanagers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van elektronische patiëntendossiers, medische informatiesystemen en andere IT-oplossingen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Het werkveld van een IT-projectmanager kan dus variëren, maar over het algemeen is het hun taak om IT-projecten te plannen, organiseren, coördineren en beheren om ervoor te zorgen dat ze binnen de gestelde tijdlijnen, budgetten en kwaliteitsnormen worden voltooid.

Aan de slag als IT projectmanager?

Zoek je een baan als IT project manager? Op deze pagina vind je onze actuele vacatures projectmanagement vacatures maar we krijgen regelmatig nieuwe verzoeken binnen.

Heb je speciale wensen zoals een baan als projectmanager in een specifieke sector of ontwikkelomgeving? Of zoek je werk als projectmanager op een specifieke locatie zoals Rotterdam, Amsterdam of Den Bosch? Schrijf je dan bij ons in zodat we met jou contact op kunnen nemen wanneer deze kans voorbijkomt!

Benieuwd wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor via een online meeting of met een goede bak koffie bij ons op kantoor in Veenendaal, Amsterdam, Sliedrecht, Zwolle, Groningen of Den Bosch.

×
Jobalert

Jobalert!

Op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures in jouw vakgebied? Schrijf je in voor onze 7 Jobalert.

Privacy statement(Vereist)

Ontvang elke maand onze actuele vacatures

Naam(Vereist)
Hidden
Hidden

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je gegevens in om de 11 tips te kunnen downloaden.

Naam*
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vacatures IT projectmanager
Vacatures IT projectmanager

Vacatures IT projectmanager

Uitgebreid netwerk
Meer dan 20 jaar ervaring
Beoordeeld met het cijfer 9

Vacatures IT projectmanager

Zoek je een baan als IT project manager? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We zijn namelijk altijd op zoek naar toppers voor het plannen, coördineren en uitvoeren van IT-projecten binnen organisaties, overheid of gezondheidszorg. Bekijk op deze pagina onze actuele vacatures en solliciteer direct!

Zie je in het overzicht met vacatures project management vacature die je aanspreekt? Schrijf je dan bij ons in of neem contact op met één van onze accountmanagers. Wij krijgen continu nieuwe, interessante ICT-vacatures binnen waarvoor we goeie ICT-ers zoeken!

Uren: 40 (36/32u p/wk is bespreekbaar) Salaris: €5.500,- tot €7.500,- obv 40u Standplaats: Ede Sluitingsdatum: Vrijdag 21 juni 2024 Wat kan jij individueel toevoegen aan een corporate organisatie? In veel ...

Ede
HBO / WO
32 - 40 uur per week

Met de nieuwste technologieën aan de slag als senior ICT Consultant? Vind jij het prettig om kwaliteit te kunnen leveren? Houd je ervan als zaken goed geregeld zijn, voor de klant en voor jou als medewerker? Wil jij ...

Veenendaal
32 - 40 uur per week

Meer weten over werken als IT projectmanager?

Wat is IT projectmanagement?

IT-projectmanagement, in het Nederlands ook wel IT-projectbeheer genoemd, verwijst naar het proces van het plannen, organiseren en toezicht houden op de uitvoering van projecten met betrekking tot informatietechnologie (IT) binnen een organisatie. IT-projectmanagement omvat het toepassen van kennis, vaardigheden, tools en technieken om projectdoelen en -doelstellingen te bereiken.

Het belangrijkste doel van IT-projectmanagement is het succesvol afleveren van IT-projecten binnen de gestelde tijd, het budget en de vereiste kwaliteit. IT-projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende aspecten van een project, zoals het definiëren van de projectdoelen, het opstellen van een projectplan, het toewijzen van middelen, het beheren van risico’s en het bewaken van de voortgang.

Daarnaast omvat IT-projectmanagement ook het managen van teamleden, het faciliteren van communicatie en samenwerking, het identificeren en oplossen van problemen en het rapporteren aan belanghebbenden. Een succesvolle IT-projectmanager moet beschikken over technische kennis, leiderschapsvaardigheden en sterke organisatorische vaardigheden om het projectteam effectief te leiden en de beoogde resultaten te bereiken.

Wat doet een IT projectmanager?

Een IT-projectmanager of projectleider is verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en uitvoeren van IT-projecten binnen een organisatie. Hun rol omvat het beheren van de middelen, het sturen van het team en het bewaken van de voortgang van het project om ervoor te zorgen dat het op tijd en binnen het budget wordt afgerond. Hier zijn enkele specifieke taken en verantwoordelijkheden van een IT-projectmanager:

1. Projectplanning: het definiëren van projectdoelstellingen, het opstellen van een gedetailleerd projectplan, het identificeren van de benodigde middelen en het bepalen van de tijdslijnen voor de verschillende projectfasen.

2. Teambeheer: het samenstellen van een projectteam met de juiste vaardigheden en ervaring, het toewijzen van taken aan teamleden, het bewaken van hun voortgang en het bieden van begeleiding en ondersteuning wanneer nodig. Het stimuleren van effectieve communicatie en samenwerking binnen het team.

3. Budgetbeheer: het opstellen en beheren van het projectbudget, inclusief het schatten van de kosten, het monitoren van de uitgaven en het nemen van maatregelen om ervoor te zorgen dat het project binnen het toegewezen budget blijft.

4. Risicobeheer: het identificeren van potentiële risico’s en uitdagingen die het project kunnen beïnvloeden, het ontwikkelen van risicobeheerplannen en het nemen van preventieve maatregelen om risico’s te verminderen of te beheersen.

5. Voortgangsbewaking: het monitoren van de voortgang van het project, het bijhouden van mijlpalen en deadlines, het identificeren van eventuele vertragingen of afwijkingen van het plan en het nemen van corrigerende maatregelen om het project weer op koers te brengen.

6. Communicatie en rapportage: het onderhouden van regelmatige communicatie met belanghebbenden, inclusief het verstrekken van updates over de voortgang van het project, het presenteren van rapporten en het beantwoorden van vragen of zorgen.

7. Kwaliteitsborging: het waarborgen van de kwaliteit van het geleverde werk door het definiëren en handhaven van kwaliteitsnormen, het uitvoeren van tests en controles, en het implementeren van maatregelen om eventuele tekortkomingen aan te pakken.

Over het algemeen is de rol van een IT-projectmanager om ervoor te zorgen dat IT-projecten succesvol worden afgerond, waarbij de gewenste resultaten worden behaald binnen de gestelde tijdlijnen en budgetten, en met de vereiste kwaliteit.

Opleiding IT projectmanager

Een opleiding tot IT-projectmanager in Nederland kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de onderwijsinstelling en het programma dat wordt aangeboden. Over het algemeen zijn er echter een aantal relevante cursussen en opleidingen die je kunt volgen om je voor te bereiden op een carrière als IT-projectmanager.

Hier zijn enkele mogelijke opties:

1. HBO Bachelor Informatica: op veel hogescholen kun je een bacheloropleiding in informatica volgen waarmee je een brede basis van IT-gerelateerde kennis krijgt. Tijdens deze opleiding kun je je specialiseren in projectmanagement door keuzevakken of een afstudeerrichting te volgen die zich richt op projectmanagement.

2. Master in IT-projectmanagement: sommige universiteiten bieden een gespecialiseerde masteropleiding aan op het gebied van IT-projectmanagement. Deze programma’s richten zich op het ontwikkelen van geavanceerde vaardigheden op het gebied van projectplanning, risicobeheer, leiderschap en communicatie binnen IT-projecten.

3. Certificeringen: verschillende organisaties bieden certificeringen aan die gericht zijn op IT-projectmanagement. Enkele populaire certificeringen zijn PRINCE2 (Projects IN Controlled Environments), PMP (Project Management Professional) en Agile Project Management. Deze certificeringen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je opleiding en kunnen je kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement valideren.

4. Korte cursussen en workshops: er zijn ook verschillende korte cursussen en workshops beschikbaar die zich specifiek richten op IT-projectmanagement. Deze kunnen variëren in duur en inhoud en bieden vaak praktische kennis en technieken die direct toepasbaar zijn in IT projectmanagement.

Naast een het volgen van een opleiding tot IT projectmanager op een HBO of universiteit kan het waardevol zijn om ervaring op te doen in IT en projectmanagement tijdens je studie, bijvoorbeeld door stages, traineeships of deelname aan studieprojecten.

Welk salaris verdient een IT projectmanager of projectleider?

Het salaris van een IT-projectmanager of projectleider ligt gemiddeld tussen de € 50.000 en € 100.000 per jaar. Dit bedrag kan zelfs nog hoger zijn voor senior projectmanagers of voor diegenen die werken bij grote bedrijven of in de financiële sector. Ook maken bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voordelen vaak deel uit van het totale compensatiepakket. Denk hierbij aan een auto en laptop van de zaak of een persoonlijk opleidingsbudget. Het exacte salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden dat een bedrijf biedt voor een functie IT manager hangt af van verschillende factoren waaronder de werkervaring van een projectmanager, de complexiteit van de projecten en de sector waarin een projectmanager werkt.

Waar werkt een IT projectmanager?

Een IT-projectmanager kan in verschillende organisaties en sectoren werken, waar IT-projecten worden uitgevoerd. Enkele voorbeelden van plaatsen waar een IT-projectmanager kan werken zijn:

1. IT-bedrijven: veel IT-bedrijven hebben projectmanagers in dienst om de planning, uitvoering en voltooiing van IT-projecten te beheren. Dit kunnen softwareontwikkelingsbedrijven, IT-adviesbureaus of bedrijven die IT-infrastructuur leveren zijn.

2. Bedrijfsorganisaties: grote bedrijven hebben vaak interne IT-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van IT-projecten. Een IT-projectmanager stuurt een team of afdeling aan en is samen met hen verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe systemen, software-upgrades of het realiseren van infrastructuurprojecten.

3. Overheidsinstanties: zowel op federaal als lokaal niveau voeren overheidsinstanties IT-projecten uit, zoals het moderniseren van overheidswebsites, implementeren van digitale diensten of het verbeteren van de IT-infrastructuur. Een IT-projectmanager kan worden ingeschakeld om deze projecten te leiden.

4. Financiële instellingen: banken, verzekeringsmaatschappijen en andere financiële instellingen hebben vaak complexe IT-systemen. Een IT-projectmanager kan worden ingezet om projecten zoals de implementatie van nieuwe software, gegevensbeheerprojecten of cybersecurity-initiatieven te coördineren.

5. Gezondheidszorg: In de gezondheidszorgsector zijn er IT-projectmanagers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van elektronische patiëntendossiers, medische informatiesystemen en andere IT-oplossingen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Het werkveld van een IT-projectmanager kan dus variëren, maar over het algemeen is het hun taak om IT-projecten te plannen, organiseren, coördineren en beheren om ervoor te zorgen dat ze binnen de gestelde tijdlijnen, budgetten en kwaliteitsnormen worden voltooid.

Aan de slag als IT projectmanager?

Zoek je een baan als IT project manager? Op deze pagina vind je onze actuele vacatures projectmanagement vacatures maar we krijgen regelmatig nieuwe verzoeken binnen.

Heb je speciale wensen zoals een baan als projectmanager in een specifieke sector of ontwikkelomgeving? Of zoek je werk als projectmanager op een specifieke locatie zoals Rotterdam, Amsterdam of Den Bosch? Schrijf je dan bij ons in zodat we met jou contact op kunnen nemen wanneer deze kans voorbijkomt!

Benieuwd wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor via een online meeting of met een goede bak koffie bij ons op kantoor in Veenendaal, Amsterdam, Sliedrecht, Zwolle, Groningen of Den Bosch.

×
Jobalert

Jobalert!

Op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures in jouw vakgebied? Schrijf je in voor onze 7 Jobalert.

Privacy statement(Vereist)